Området - Norrvikens By

Lev med

Havet
& Naturen

i det goda livet på Bjäre

Norrvikens By

Norrvikens
salta vatten.

Vid foten av Norrvikens Trädgårdar, mitt i naturen, bara 3 kilometer från Båstads centrum, ger möjligheter till en aktiv livsstil oavsett om du föredrar utmanande vandringar, 18 hål före lunch, ett färgsprakande trädgårdsbesök eller en shoppingrunda i stan. Norrvikens vackra bokskog gränsar till Norrvikens By och en promenad i grönskan är aldrig långt borta. Stränderna är något alldeles extra. Förutom Bjäres längsta badbrygga några hundra meter från ytterdörren är närområdet fullt av fina badmöjligheter.

Området

Båstad & Torekov

Att bo på Bjärehalvön innebär att leva mitt i en dynamisk region, där den kontinentala atmosfären är påtaglig med alla sina uteserveringar, fantastiska golfbanor, stränder och smultronställen bakom var och varannan slingrande vägkrök. Men det är lika mycket skånsk landsbygd när den är som bäst. Stanna till vid vägkanten och handla grönsaker, frukt och ägg till kvällens middag eller gör ett stopp vid Boarps handelsby för närproducerat kött och delikatesser i världsklass. Vardagens alla ärenden och måsten klaras med enkelhet av i Båstad, där du också hittar skolor, förskolor och fritidsaktiviteter för alla åldrar.

Sevärdheter

Norrvikens trädgårdar
& Hovs Hallar

Norrvikens trädgårdar har funnits i Bjärebornas hjärtan sedan början på 1900-talet, då visionären Rudolf Abelin skapade sina vackra trädgårdar inspirerad av resor till fjärran länder och olika tidsepoker. Idag är trädgårdarna efter gedigen restaurering och stort kulturhistoriskt engagemang ett älskat utflyktsmål för både bofasta och besökande, med återkommande events och en fulltecknad evenemangskalender. Här finns upplevelser för alla sinnen året om.